HTML

Népsport

Friss sporthirek.

reklám

Címkék

Friss topikok

Linkblog

Karacs Attila és a K-1: külön utakon

2009.02.04. 15:01 NUMB3R

A legismertebb magyar K-1 harcos, Karacs Attila nem lép szorítóba a Papp László Budapest Sportarénában február 28-án megrendezésre kerülő nemzetközi K-1 gálán. A fighter ugyanebben az időben egy keceli küzdősport rendezvényen teszi tiszteletét – díszvendégeként emeli az alföldi meeting nívóját.

Karacs nélkül komoly hazai K-1 rendezvény? Ki hallott már ilyet?! A szakágba 2005-os debreceni nagydíj győzelmével berobbanó sportoló neve szinte egybeforrt az FSPU Hungary nagyszabású rendezvényeivel. A cívisvárosban aratott remekbeszabott sikere után többször állt a nagy lehetőség kapujában, ám eddig nem tudta átlépni árnyékát, hol sérülés, hol betegség miatt maradt el az igazán nagy siker, s az a bizonyos szerencsefaktor sem volt eddig Karacs nagy barátja. Pedig a K-1 magyarországi licenctulajdonosa, Katona Attila benne látta azt a magyar versenyzőt, aki bekerülhet a legrangosabb japán rendezvények programjába. Nos, nagyon úgy tűnik, ebből már nem lesz semmi: Karacs s menedzsmentje egy másik nemzetközi versengéssel, a Simon Rutz által irányított It’s Showtime-mal szemezget, sőt a hírek szerint a promóter már le is szerződött az All Stars SE-vel. A szervezet rendezvényeit többek között Badr Hari, Gago Drago, Tyrone Spong neve fémjelezi.

Hogy miért szakadt meg a kapcsolat a K-1-ben nagy terveket szövögető Karacs, és a szervezet képviselői között, azt az érdekeltektől próbáltuk megtudni. Elsőként a fighter klubja, a Hungarian All Star SE sportigazgatóját, ifjabb Perutek Jánost kérdeztük, aki készséggel állt volna rendelkezésünkre, ám a csapat elnöke, Szeri Attila kijelentette, nem nyilatkoznak az ügyben.

A klub első embere nem értette, miért feszegetjük ezt a témát. Nehezményezte, hogy a sajtó fél éve nem kereste versenyzőjét, nem tudja, kinek az érdeke ez a cikk, nem akarnak üzengetős háborút az interneten. Szeri hozzátette, ha az a cél, hogy a K-1-ről beszéljenek, akkor ő nem szeretne erről nyilatkozni, nem akar reklámot az eseménynek, különben is a februári viadal nem K-1 verseny lesz, csak egy K-1 szabályrendszerű torna. A menedzser megjegyezte, nem szidja a K-1-et, tudja, sokat köszönhetnek Katona Attiláéknak, legismertebb versenyzője itt futott be. Szeri Attila végezetül elmondta, a továbbiakban teszik a dolgukat, egészséges konkurenciát szeretnének, s majd kiderül, ki a jobb, ki marad talpon.

Azt már ifj. Perutektől tudtuk meg, hogy a budapesti K-1 rendezvénnyel egy időben meghirdetett keceli gálát nem ellenrendezvénynek szánják, mint elmondta, nem akarnak konkurálni, hiszen ez csak egy kisvárosi, normál árbevételű esemény lesz.

Mivel a Hungarian All Star SE érdemben nem kívánt a Karacs-témával foglakozni, ezért a monokli.com a meglévő információk alapján megpróbálja összefoglalni, miért szakadt meg a munkakapcsolat Karacs és a K-1 európai (illetve magyarországi) menedzsmentje között.

Karacs 2008 májusában, az Amszterdamban megrendezett európai nagydöntőn a négy közé jutásért sípcsontsérülés miatt feladni kényszerült a holland Errol Zimmermann elleni csatát, így lemaradt a hőn áhított távol-keleti megmérettetésről. A K-1 európai főnöke, Igor Jusko úgy döntött, ad még egy lehetőséget a tehetséges magyarnak: ha Karacs a szeptemberi pozsonyi Nagydíjon legyőzi az új-zélandi Paula Mataele-t, akkor év végén csekkolhat valamelyik Japánba induló járatra. Az ellenfél nem tűnt verhetetlennek, ám Karacs a mérkőzés előtt súlyos gyomorfertőzést kapott. A hírek szerint ezt a fighter menedzsmentje már egy héttel a pozsonyi derbi előtt jelezte, a szlovák szervezők azonban csak két nappal a mérkőzés előtt értesültek a problémáról. A helyzetet tovább bonyolította, hogy Karacs Attila a tervezett pozsonyi ütközet időpontjában vendégként feltűnt a budapesti Apocalypso2 küzdősport gálán. Igor Juskónak sem kellett több, telefonon értesítette a magyar K-1 menőt: a jövőben ne számítson arra, hogy európai rendezvényeken ringbe léphet. A „zuhanyhíradó” szerint az sem könnyítette meg a felek együttműködését, hogy Karacs anyagi megbecsülése a budapesti stáb szerint nem állt arányban az elért eredményekkel, így szinte kizárt, hogy a jövőben tárgyalóasztalhoz üljenek az érdekeltek.

Zárójelben azért megjegyeznénk, bár Szeri Attiláék szerint nem lesz K-1 rendezvény a budapesti viadal, a hírek szerint mégis itt lesz a K-1 japán alapítója, Ishi úr, az európai licenc tulajdonos, Igor Juskó, valamint a háromszoros világbajnok holland Remy Bonjasky.

Természetesen a másik felet, a K-1 magyarországi licenctulajdonosát, Katona Attilát is megkérdeztük, miért nem szerepel Karacs a február végi budapesti rendezvényen. A magyar kick-boksz válogatott szövetségi kapitányaként is sikeres debreceni sportvezető nem tért ki a válaszadás elől. Amikor vázoltuk, hogy a monokli.com-hoz befutott hírek szerint Karacs a pozsonyi mérkőzés lemondása után lett nem kívánatos személy az európai K-1 főnök, Igor Juskónál, Katona Attila bólintott.

„Röviden úgy fogalmaznék, hogy Igor Jusko és Karacs Attila nem egyeztek meg a folytatásban” – mondta a licenctulajdonos. – „Technikai és fizikai felkészültsége alapján Karacsot nemzetközi szinten is a legtehetségesebb K-1 harcosok közé sorolom, nagyon örültem volna, ha – akárcsak a tavaly Debrecenben győztes Rácz Dénes – ő is ringbe lép a budapesti rendezvényen.”

Arra a kérdésre, jellemezhető-e „hidegháborúként” a Hungarian All Star SE és a közte kialakult helyzet, a szakembertől nemleges választ kaptunk: „Ha kérik, személyesen bármikor segítséget nyújtok Karacs Attilának. Emberileg is kedvelem, ezután is figyelemmel fogom kísérni karrierjét. Úgy vélem, Attilának már komoly ellenfelekkel szemben kell lemérnie tudását, ha erre a Showtime-ban kerül sor, akkor sok sikert kívánok neki!”

A Hungarian All Star keceli rendezvényével kapcsolatban Katona Attila kijelentette, sok sikert kíván a gálához, ha rajta múlik, reklámozza az eseményt.

„Miért ne tenném ezt egy másik magyar küzdősport gálával” – kérdezett vissza. – „Szívből üdvözlünk minden jó színvonalú hazai küzdősport rendezvényt, ez csak emeli a szakágak népszerűségét, elismertségét. A gyenge és botrányos produkciók azonban hosszú évek eredményeit tehetik tönkre. Szeri Attila „egészséges” konkurenciaharcához hirtelenjében ötoldalnyi mondandóm lenne, de nem látom értelmét a sárdobálásnak. Egy biztos, rajtunk igazán nem múlna az együttműködés!”

A K-1 magyar licenctulajdonosa reagált arra, a Magyarországon keringő szóbeszédre is, miszerint az idén nem rendezik meg a K-1 európai döntőjét. Mint elmondta, korainak tartja kijelenteni, hogy elmarad a holland rendezvény.

A február 28-án, a budapesti Papp László Sportarénában megrendezésre kerülő K-1 szabályrendszerben kiírt tornáról Katona Attila a következőképpen nyilatkozott: „Nívós mezőnnyel várjuk az érdeklődőket. Remek mérkőzésre van kilátás a visszatérő Alekszej Ignasov és a bosnyák Poturak csatájában. A „Vörös Skorpió” vissza akar kerülni a K-1 élvonalába, s ehhez az első lépést az általa igencsak kedvelt Magyarországon szeretné megtenni. A kieséses rendszerű nyolcas tornán a sikerre éhes újhullám képviselői – köztük három magyar fighter, Zentai Máté, Veres Ádám, Török Dániel – kapnak szerepet. Többször is láttam őket küzdeni, remek fizikai adottságaik mellett – majd’ mindegyik két méter körüli harcos – mentálisan is toppon vannak, hatalmas tűzzel vetik magukat a harcba!”


(Forrás: Balogh Zoltán)
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nepsport.blog.hu/api/trackback/id/tr76922427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása