HTML

Népsport

Friss sporthirek.

reklám

Címkék

Friss topikok

Linkblog

Platini pénzügyi korlátokat vezetne be

2009.02.07. 17:54 NUMB3R

A Real bejelentkezett Tevezért

Az Európai Labdarúgó Szövetség elnöke, Michel Platini minden erejével azon dolgozik, hogy pénzügyi korlátokat vezessen be a nagy klubok számára, mivel teljesen megdöbbent, amikor a Manchester City 150 millió eurót ajánlott az AC Milan klasszisáért, Kakáért. Platini szerint a csapatoknak arra kellene koncentrálniuk, hogy minél tehetségesebb saját nevelésű labdarúgókat neveljenek ki, nem pedig arra, hogy minél drágábban vegyenek meg valakit. Az elnök a márciusi közgyűlésen akarja megvitatni a javaslatokat. A lehetőségek között szerepel, hogy megakadályozzák, hogy a klubok a bevételeiken túl költsenek, illetve a fizetések sem haladhatnának meg egy bizonyos százalékot. Az elöljáró elmondása szerint, akik nem fogadják el az új szabályzatot, azok nem vehetnek majd részt az európai kupasorozatokban, és helyettük más csapatok képviselhetik magukat.

Könnyen előfordulhat, hogy a Real Madrid borsot tör a Manchester United orra alá, mert a brit média értesülései szerint a spanyolok is jelezték, szívesen látnák a csapatban a "vörös ördögök" csatárát, Carlos Tevezt. A United már csütörtökön bejelentette: kész kifizetni a támadó játékjogát birtokló Media Sports Investments-nek a 34,5 millió eurós vételárat, ezen felül pedig 86 ezer eurós heti fizetést ajánlottak Teveznek. A The Daily Mirror című brit bulvárlap azonban úgy tudja, komoly ellenféllel kell szembenéznie a manchesterieknek, mert a hírek szerint a Real egy ennél is jobb ajánlattal akar előállni.

A Los Angeles Galaxy középpályása, David Beckham - aki jelenleg az AC Milanban játszik kölcsönben - bármit megtenne, hogy Olaszországban maradjon, még a hatalmas fizetéséről is hajlandó lenne lemondani. A játékos és a Milan azt szeretné, ha maradna, ám az amerikaiak vissza szeretnék kapni legértékesebb "portékájukat". Beckham jogi csapata most gőzerővel azon dolgozik, hogy valamilyen módon a Milannál tartsa a klasszist. "Jelen pillanatban a Milan sokkal fontosabb számomra, mint a pénz" - mondta a 33 éves kiválóság. Beckham remek formában játszik a milanói alakulatnál, és keményen küzd, hogy lenyűgözze az angol nemzeti csapat szövetségi kapitányát, Fabio Capellót, aki reményei szerint ad neki egy lehetőséget a bizonyításra.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nepsport.blog.hu/api/trackback/id/tr18928753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása